Nøddekage

Her er en lækker opskrift på nøddekage:

Ingredienser:

For kagedejen:

  • 200 g valnødder
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • En knivspids salt

For glasuren:

  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g smør
  • 2 spsk fløde

Instruktioner:

  1. Forvarm din ovn til 180 grader C. Smør og melet en rund kageform (ca. 23 cm i diameter) eller brug bagepapir for at undgå, at kagen hænger fast.

  2. Hak valnødderne groft, enten i en blender eller med en kniv. Sæt dem til side.

  3. I en skål skal du piske smør og sukker sammen, indtil det bliver let og luftigt.

  4. Tilsæt æggene, et ad gangen, og pisk godt efter hver tilsætning.

  5. I en anden skål, sigt hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen. Tilsæt derefter de groft hakkede valnødder og bland det hele sammen.

  6. Tilsæt melblandingen gradvist til smør- og æggeblandingen og rør, indtil de er godt kombineret.

  7. Hæld dejen i den forberedte kageform og glat overfladen.

  8. Bag kagen i den forvarmede ovn i ca. 25-30 minutter, eller indtil en tandstikker indsættes i midten, kommer ud ren.

  9. Imens kagen bager, kan du forberede chokoladeglasuren. Smelt chokoladen og smørret sammen i en lille gryde ved lav varme. Når blandingen er smeltet og glat, fjern den fra varmen og tilsæt fløden. Rør godt.

  10. Når kagen er færdigbagt, tag den ud af ovnen og lad den køle af i formen i ca. 10 minutter. Fjern derefter kagen fra formen og lad den køle helt af på en bagerist.

  11. Når kagen er kølet af, hæld chokoladeglasuren over toppen af kagen. Du kan sprede glasuren jævnt med en spatel.

  12. Når glasuren er sat, skær kagen i skiver og server. Nyd din lækre nøddekage!

Denne nøddekage er fyldig og smagfuld med en dejlig chokoladeovertræk, der giver den det ekstra touch. Håber, du nyder den!