Nøddebrud

Her er en lækker opskrift på hjemmelavet nøddebrud:

Ingredienser:

  • 200 g blandede nødder (f.eks. valnødder, mandler, hasselnødder)
  • 150 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • En knivspids salt

Fremgangsmåde:

  1. Start med at hakke de blandede nødder groft og sæt dem til side.
  2. Smelt smørret i en gryde ved lav varme og lad det køle en smule af.
  3. Pisk sukker og æg sammen i en skål, indtil det bliver luftigt og lyst.
  4. Tilsæt det smeltede smør til æggeblandingen og rør godt.
  5. Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt i en anden skål.
  6. Tilsæt de tørre ingredienser til æggeblandingen lidt ad gangen og rør, indtil du får en jævn dej.
  7. Fold de grofthakkede nødder forsigtigt i dejen, indtil de er jævnt fordelt.
  8. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel dejen jævnt ud på pladen.
  9. Bag nøddebrødet i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 20-25 minutter, eller indtil det er gyldent og gennembagt.
  10. Lad nøddebrødet køle af på bagepladen i nogle minutter, inden du skærer det ud i passende stykker.
  11. Når det er helt afkølet, kan du servere det og nyde det med en god kop kaffe eller te.

Tip:

  • Du kan tilføje lidt ekstra smag ved at inkludere tørret frugt som f.eks. tranebær eller rosiner i dejen.
  • Opbevar nøddebrødet i en lufttæt beholder for at holde det friskt i længere tid.

Nyd din hjemmelavede nøddebrud!