Nøddebrownie med saltkaramel

Her er en opskrift på en lækker dessert med nødder: nøddebrownie med saltkaramel:

Ingredienser:

  • 200 g mørk chokolade (70% kakao), hakket
  • 150 g usaltet smør
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 150 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g valnødder, grofthakkede
  • 100 g hasselnødder, grofthakkede
  • Flagesalt til drys

Saltkaramelsovs:

  • 200 g sukker
  • 100 g smør
  • 120 ml fløde
  • Flagesalt efter smag

Instruktioner:

  1. Forvarm ovnen til 180 °C. Smør en firkantet bageform (ca. 20x20 cm) og beklæd bunden med bagepapir.

  2. I en varmebestandig skål skal du smelte chokoladen og smørret over vandbad eller forsigtigt i mikrobølgeovnen. Rør det sammen, indtil det er glat og godt blandet. Sæt blandingen til side for at afkøle lidt.

  3. I en separat skål skal du piske sukker og æg sammen, indtil det er luftigt og lyst.

  4. Tilsæt den smeltede chokolade- og smørblanding til æggemassen og rør godt sammen.

  5. Tilsæt mel, bagepulver og grofthakkede nødder til blandingen og rør, indtil de er jævnt fordelt.

  6. Hæld dejen i den forberedte bageform og jævn overfladen med en spatel.

  7. Bag brownien i den forvarmede ovn i ca. 25-30 minutter, eller indtil den er sat og let sprød på toppen, men stadig let fugtig indeni.

  8. Mens brownien køler af, kan du lave saltkaramelsovsen. I en gryde skal du opvarme sukker over medium varme, indtil det smelter og bliver ravfarvet. Rør forsigtigt med en træske undervejs for at undgå, at sukkeret brænder på.

  9. Tilsæt smørret til den smeltede sukkerblanding og rør, indtil det er helt smeltet og godt blandet.

  10. Tilsæt forsigtigt fløden til blandingen. Vær forsigtig, da blandingen kan boble og sprøjte.

  11. Kog saltkaramelsovsen i et par minutter, indtil den tykner lidt. Tag gryden af varmen, og tilsæt flagesalt efter smag.

  12. Skær nøddebrownien i firkantede stykker og server med en generøs portion saltkaramelsovs over. Drys med ekstra flagesalt for en ekstra smagsdimension.

Denne lækre nøddebrownie med saltkaramel vil helt sikkert tilfredsstille dine søde tand og nøddeelskere. Nyd den!