Hjemmelavede nøddekurve
Her er en opskrift på hjemmelavede nøddekurve:
Ingredienser:
Dej:
- 200 g hvedemel
- 100 g smør (koldt og skåret i små tern)
- 50 g flormelis
- 1 æg
Nøddefyld:
- 100 g valnødder (eller andre nødder efter eget valg)
- 50 g sukker
- 50 g smør
- 2 spsk honning
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 1 nip salt
Fremgangsmåde:
- Dej:
- Bland hvedemel og flormelis sammen i en skål.
- Tilføj de kolde smørtern og brug fingrene til at smuldre smørret med melet, indtil det ligner brødkrummer.
- Tilsæt det slåede æg og ælt dejen sammen, indtil den er ensartet.
- Pak dejen ind i plastfolie og læg den i køleskabet i cirka 30 minutter for at hvile.
- Nøddefyld:
- Hak nødderne fint (brug evt. en foodprocessor).
- Smelt smørret i en gryde over medium varme og tilsæt de hakkede nødder.
- Rist nødderne i smørret, indtil de bliver let gyldne og dufter dejligt.
- Tilsæt sukker, honning, vaniljeekstrakt og en nip salt til nødderne i gryden.
- Rør godt rundt, indtil fyldet bliver jævnt og karamelliseret.
- Fjern gryden fra varmen og lad nøddemassen køle af.
- Samling:
- Forvarm ovnen til 180°C (350°F) og smør en muffinsbakke eller brug små tærteforme.
- Tag dejen ud af køleskabet og del den i små lige store portioner.
- Rul hver portion dej ud på en let meldrysset overflade, så det bliver tyndt nok til at fylde tærteformene.
- Tryk forsigtigt dejen ned i hver form, så den passer til formens facon.
- Fordel nøddemassen jævnt i hver tærteform.
- Bagning:
- Bag nøddekurvene i den forvarmede ovn i ca. 15-20 minutter eller indtil de er let gyldne.
- Tag nøddekurvene ud af ovnen og lad dem køle af i formene i et par minutter, inden du forsigtigt løfter dem ud af formene og lader dem køle helt af på en bagerist.
Servering:
Når nøddekurvene er kølet af, kan du servere dem som en lækker og knasende dessert eller en sød snack til en kop te eller kaffe. Opbevar eventuelle rester i en tætsluttende beholder ved stuetemperatur. Nyd dine hjemmelavede nøddekurve!