Hjemmelavede nøddekurve

Her er en opskrift på hjemmelavede nøddekurve:

Ingredienser:

Dej:

  • 200 g hvedemel
  • 100 g smør (koldt og skåret i små tern)
  • 50 g flormelis
  • 1 æg

Nøddefyld:

  • 100 g valnødder (eller andre nødder efter eget valg)
  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde:

  1. Dej:
  • Bland hvedemel og flormelis sammen i en skål.
  • Tilføj de kolde smørtern og brug fingrene til at smuldre smørret med melet, indtil det ligner brødkrummer.
  • Tilsæt det slåede æg og ælt dejen sammen, indtil den er ensartet.
  • Pak dejen ind i plastfolie og læg den i køleskabet i cirka 30 minutter for at hvile.
  1. Nøddefyld:
  • Hak nødderne fint (brug evt. en foodprocessor).
  • Smelt smørret i en gryde over medium varme og tilsæt de hakkede nødder.
  • Rist nødderne i smørret, indtil de bliver let gyldne og dufter dejligt.
  • Tilsæt sukker, honning, vaniljeekstrakt og en nip salt til nødderne i gryden.
  • Rør godt rundt, indtil fyldet bliver jævnt og karamelliseret.
  • Fjern gryden fra varmen og lad nøddemassen køle af.
  1. Samling:
  • Forvarm ovnen til 180°C (350°F) og smør en muffinsbakke eller brug små tærteforme.
  • Tag dejen ud af køleskabet og del den i små lige store portioner.
  • Rul hver portion dej ud på en let meldrysset overflade, så det bliver tyndt nok til at fylde tærteformene.
  • Tryk forsigtigt dejen ned i hver form, så den passer til formens facon.
  • Fordel nøddemassen jævnt i hver tærteform.
  1. Bagning:
  • Bag nøddekurvene i den forvarmede ovn i ca. 15-20 minutter eller indtil de er let gyldne.
  • Tag nøddekurvene ud af ovnen og lad dem køle af i formene i et par minutter, inden du forsigtigt løfter dem ud af formene og lader dem køle helt af på en bagerist.

Servering:

Når nøddekurvene er kølet af, kan du servere dem som en lækker og knasende dessert eller en sød snack til en kop te eller kaffe. Opbevar eventuelle rester i en tætsluttende beholder ved stuetemperatur. Nyd dine hjemmelavede nøddekurve!